Energielabel bij verkoop & verhuur

 

Wij zijn gecertificeerd volgens de BRL 9500-0 en de BRL 9500-01.
Wij richten ons op het NL-EPBD NTA-8800 gecertificeerde Energielabel wat nodig is bij verkoop of verhuur van een woning.


Wilt u een woning gaan verhuren? dan heeft u een Energielabel nodig voor de woning.
Het Energielabel bepaalt voor een groot gedeelte de hoogte van de huur, mocht u een beter Energielabel nodig hebben, neem dan contact met ons op.

Controle Energielabel


Sinds januari 2008 is het verplicht bij een verkooptransactie en verhuur van een woning een Energielabel te overhandigen.
Sinds januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport toe op de naleving van het Energielabel en de energie-index plicht. Dit betekent dat de inspectie zal gaan toezien of het Energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. Voor woningen kan deze boete oplopen van € 170,- tot €340,-.

Mocht u andere vragen hebben over het Energielabel, neem dan gerust contact met ons op.

Energielabel


Energielabel voor de verkoop van woningen.

Heeft u een Energielabel voor de verkoop van uw woning nodig, vraag deze dan eenvoudig bij ons aan per mail of vul ons contactformulier in. 

Eenvoudig Energielabel vervallen


Op www.energielabelvoorwoningen.nl kon u tot en met 31-12-2020 een VEL (vereenvoudigd EnergieLabel) aanvragen. Deze functie is per 01-01-2021 te komen vervallen. Wij komen graag bij u langs om het Energielabel van uw woning op te stellen.

Energielabel EPA-U


Gaat u een bedrijfspand verkopen of verhuren?

Dan heeft u een energielabel nodig, neem voor meer informatie en tarieven contact met ons op.